Головна - Trade Films » Новини » Скільки та яких авто завезено в Україну без податків

Скільки та яких авто завезено в Україну без податків

POSTER Скільки та яких авто завезено в Україну без податків

Багатьох українців цікавить питання – скільки елітних іномарок завезено до України під нульове розмитнення.

Станом на 2 травня 2022 року в Україну ввезли 29 195 машин, з них 40 елітних машин Mercedes-Benz, Cadillac, AUDI, LEXUS, BMW за 2 млн. грн., повідомила у своєму Facebook народна депутат України Олена Шкрум.

Розподіл ввезених авто на «єврономерах» без мит за даними депутата:

  • 16 793 автомобілі – машини вартістю до 100 тис. грн ($1,5-3 тис.). Це недорогі, старі автомобілі, що йдуть у великій кількості на потреби армії, тероборони або замість втраченої машини для особистого користування;
  • 11406 авто вартістю від 100 до 500 тис. грн, дорожчі і нові авто, часто пікапи. Частина також пішла на потреби захисників України;
  • 760 автомобілів - від 500 тис. до 1 млн грн;
  • 196 машин вартістю від 1 до 2 млн. грн.;
  • 40 дуже дорогих, елітних машин вартістю понад 2 млн. грн.

Тобто, як зауважила Олена Шкрум, 65-70% завезених машин є скромними, недорогими, старенькими. Переважно буде використано на армію або на потреби тероборони та ЗСУ, частину на потреби сім'ям, щоб мати фізичну можливість пересуватися під час війни. Близько 1000 авто, лише 1 тисяча за цілий місяць на всю Україну – машини вартістю понад 500 тис. грн, машини для себе, а не для армії.

   


Потрібна консультація?

Детально розповімо про наші товари, проінформуємо про актуальні акції, розрахуємо вартість і підготуємо індивідуальну пропозицію!